Basisschoolleerlingen doen mee aan landelijke finale Voorleeswedstrijd

Op woensdag 22 mei 2024 wordt voor de 31e keer de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden in TivoliVredenburg. Basisscholen in Nederland hebben opnieuw massaal meegedaan aan de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. In totaal zijn dit jaar 3.569 schoolkampioenen aangemeld, die zijn geselecteerd uit ruim tienduizenden deelnemers. Hieruit zijn twaalf provinciale winnaars gekomen die op 22 mei de degens kruisen. Dat meldt Stichting Lezen.

In de finale lezen zij voor een volle zaal een stukje voor uit hun favoriete boek. Daarnaast moeten ze allemaal 'onvoorbereid voorlezen' uit een boek dat ze nog niet kennen. 

De presentatie op 22 mei is in handen van comedian en presentator Edson da Graça, bekend van onder andere het Zapp-programma Willem Wever. In de jury nemen Simon van der Geest (kinderboekenauteur) en Annabelle Zandbergen (presentator Jeugdjournaal) zitting. Onder voorzitterschap van Rian Visser (kinderboekenauteur én Kinderboekenambassadeur) bepalen zij wie zich De Nationale Voorleeskampioen 2024 mag noemen.

Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum 

De winnaar wordt naast De Nationale Voorleeskampioen 2024 ook een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. De kampioen krijgt een belangrijke taak bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet erop toe dat het museum leuke activiteiten organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Door: Nationale Onderwijsgids