Normal_maxima__koningin__portret

Koningin Máxima bracht vrijdagochtend 10 juni een werkbezoek aan stichting Taal aan Zee in Den Haag. Deze organisatie biedt Nederlandse les aan vluchtelingen, asielzoekers en anderstalige vrouwen. De lessen worden gegeven door vrijwilligers. Dat meldt Het Koninklijk Huis.

Tijdens het bezoek sprak Máxima met bestuurders en medewerkers over de activiteiten voor nieuwkomers. Aansluitend woonde zij twee groepslessen bij. Tenslotte ging zij in gesprek met taalmaatjes: koppels die bestaan uit een asielzoeker of vluchteling en een vrijwilliger, die helpt de Nederlandse taal in praktijk te brengen.

Taal aan Zee biedt een educatief aanbod voor geïsoleerde anderstalige vrouwen, vluchtelingen, asielzoekers en andere migranten en/of laaggeletterden. Volgens de organisatie is taal de sleutel tot participatie in de samenleving. Wekelijks zetten meer dan 275 vrijwilligers zich in voor Taal aan Zee, een groot deel van hen als taalcoach of docent. Zij worden daarbij ondersteund door een klein team van professionals.

Máxima heeft eerder taallessen bezocht in het kader van het Oranje Fonds. Zij was ook meerdere malen te gast bij één van de voorgangers van Taal aan Zee, stichting Ontmoeting Buitenlandse Vrouwen (OBV).

© Nationale Onderwijsgids