Logo_logo_eu_voorzitterschap_eu2016

Ruim honderd middelbare scholieren en hun begeleiders hebben gistermiddag minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de tand gevoeld over Europa en zijn inzet in Europa voor een fatsoenlijke arbeidsmarkt. Asscher gaf een persconferentie aan de scholieren in de officiële perszaal voor het Europese voorzitterschap. De leerlingen vertegenwoordigden hun schoolkranten en zullen allemaal schrijven over Europa en het voorzitterschap. Dit meldt Rijksoverheid.

Op de persconferentie legde Asscher uit dat het belangrijk is dat werknemers in Europa beschermd worden en niet met elkaar concurreren op een zo laag mogelijk loon. Zo moet een Europeaan die naar Nederland komt om te werken hetzelfde loon ontvangen als een Nederlander die datzelfde werk doet. Middelbare scholieren kregen de kans om hem vragen te stellen als: Wat is het nut van Europa? Hoe werkt het in Brussel? En hoe raakt Europa jou als je later gaat werken en studeren?

De ministers Ploumen (Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking), Van der Steur (Veiligheid en Justitie), Plasterk (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) geven de komende maanden aan Nederlandse universiteiten en andere onderwijsinstellingen een gastcollege over het Nederlandse EU-voorzitterschap. Asscher trapte deze reeks af met de persconferentie aan de schoolkrantredacties.

© Nationale Onderwijsgids