Normal_student_studeren_cursus_

Het college heeft het Regionaal Programma voor Volwasseneneducatie en de bijbehorende subsidieregeling voor 2016 vastgesteld. De gemeente Amersfoort is contactgemeente van de arbeidsmarktregio en coördineert de regionale besteding van de gelden voor de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB). Dat meldt gemeente Amersfoort.

De arbeidsmarktregio bestaat naast Amersfoort uit de gemeenten Baarn, Bunschoten, Nijkerk, Leusden, Soest en Woudenberg. De samenwerking geeft kansen om passend onderwijs voor volwassenen te bieden.

Amersfoort geeft prioriteit aan formele trajecten en onderwijs gericht op arbeidsdeelname. Een voorbeeld hiervan is NT2 (het vak Nederlands dat gegeven wordt aan anderstaligen binnen het Nederlandse taalgebied). Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een eerste vereiste voor deelname aan onze samenleving. Volwassenen die het Nederlands onvoldoende beheersen, zoals analfabeten, laaggeletterden en vrijwillige inburgeraars, komen vaak aan de kant te staan. Dit werkt door in alle facetten van iemands leven; van het vinden en behouden van een baan tot het voorlezen van een boekje aan kinderen.

Instellingen uit de genoemde gemeenten kunnen subsidie aanvragen voor het aanbieden van educatie die is afgestemd op de behoefte van de doelgroepen in de regiogemeenten. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend bij de gemeente Amersfoort. Het gaat om inwoners die 18 jaar of ouder zijn en niet verplicht zijn om in te burgeren.

© Nationale Onderwijsgids