Normal_leerlingen__school__peuter__kleuter__les__school__klas__po__ko__so

Het ministerie van Onderwijs organiseert op 14 maart 2016 een conferentie onderwijsprofessionals. Centraal staat de vraag hoe in talentvolle leerlingen beter uitgedaagd kunnen worden. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs nodigt docenten, schoolleiders en -bestuurders uit om zich samen met hem te verdiepen in deze vraag. Dit meldt Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO).

Staatssecretaris schrijft in zijn uitnodiging dat het werk van docenten en schoolleiders cruciaal is om ervoor te zorgden dat toptalenten het maximale uit zichzelf halen. De vraag is alleen hoe deze leerlingen de aandacht moeten krijgen die ze verdienen. Niet alleen in de les zelf maar ook in het algemeen op school. Volgens Dekker kunnen alleen de professionals uit het onderwijs zelf antwoord geven op deze vraag en daarom organiseert het ministerie deze conferentie.

De staatssecretaris hoopt op zoveel mogelijk deelnemers aan de conferentie om zo de beste ideeën te kunnen verzamelen. De conferentie vindt plaats op 14 maar in de Fokker Terminal in Den Haag. Aanmelden en meer informatie via www.conferentietoptalenten.nl. Deelname is gratis.

© Nationale Onderwijsgids