Normal_universiteit_maastricht_2

Prof. Tom van Veen (School of Business and Economics) heeft een financiële bijdrage van 8715 euro gekregen van het WUN voor het organiseren van een tweedaagse WUN Economics workshop. Dit is de eerste workshop op het gebied van Economics dat in WUN verband wordt gehouden en vindt plaats tijdens het WUN congres en de AGM in Maastricht op 3 en 4 april 2016. Dat meldt Universiteit Maastricht (UM).

Tijdens de tweedaagse workshop presenteren economisch onderzoekers van verschillende WUN leden hun onderzoek. De onderwerpen van onderzoek en discussie zijn nauw gerelateerd aan de door de WUN vastgestelde global challenges zoals de economische impact van onderwijs en kennisontwikkeling, de economische impact van klimaatverandering, global economic governance, internationale economische ontwikkelingen met name in opkomende economieën, en Healthy Aging, arbeidsmarkt en duurzame werkgelegenheid.

De workshop wordt afgesloten met een discussie om te komen tot een strategisch plan om economisch en sociaal-wetenschappelijk onderzoek verder in de WUN te verankeren. Centrale vragen hierbij zijn: Welke researchmogelijkheden zijn er in WUN verband? Op welke onderzoeksthema’s wordt door WUN onderzoekers onderzoek gedaan en waar zijn mogelijkheden tot samenwerking? En wat kan WUN als een internationaal netwerk van universiteiten doen om synergie op deze thema’s te creëren?

De WUN Economics Steering Group onder leiding van Tom van Veen (UM) organiseert de workshop samen met onderzoekers van de universiteiten van West Australië, Kaapstad, York, Alberta, Sydney, Massachusetss Amherst, Bergen, Bristol, Leeds, Hong Kong, Southampton, Auckland en Zhejiang.

© Nationale Onderwijsgids