Logo_logo_windesheim

Windesheim organiseert op 10 december een vrij toegankelijke masterclass over Effective Giving, een nieuwe ontwikkeling in de fondsenwerving en filantropie. De masterclass wordt gegeven door docenten van de hogeschool. Dat meldt Windesheim.

De wereld van het private geld is in beweging. De acceptgiro en de collectebus doen het nog goed, maar nieuwe ontwikkelingen dienen zich aan. Bijvoorbeeld de digitale doneerknop en crowdfunding via verschillende platforms. Maar zijn dit echt de nieuwste ontwikkelingen? Wat is Effective Giving en wat gaat het betekenen voor de wereld van de donaties? Docent Pascal de Vries is heel uitgesproken over de nieuwe ontwikkeling: “Effective Giving is geven op basis van inzichtelijk navolgbare feiten. Organisaties die hun impact niet zichtbaar kunnen maken, hebben geen plek meer in de charity-wereld anno 2016.” De Vries en collegadocent Bert Sleijster van de cursus Fundraising, Grantmaking & Sponsoring gaan tijdens de masterclass dieper in op dit thema.

De masterclass start om 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur en vindt plaats in het Media Café in het X-gebouw van Windesheim. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden. Aansluitend is er een borrel met een hapje waar geïnteresseerden de gelegenheid krijgen door te praten over dit onderwerp.

© Nationale Onderwijsgids