Normal_pesten452

Stichting School & Veiligheid organiseert speciale scholingsconferenties in Amersfoort in het kader van het ‘Actieplan Sociale Veiligheid op School’. Tijdens de landelijke conferentie ‘Op Koers!’ worden workshops en lezingen gehouden die docenten en werknemers richting geven om sociale veiligheid binnen de school vorm te geven. Dat meldt Stichting School & Veiligheid.

Zorgen voor sociale veiligheid is teamwerk en dat vraagt om een cultuur waarin iedereen gestimuleerd en gefaciliteerd wordt om samen te groeien, lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en een visie te ontwikkelen en uit te dragen. Op deze scholingsconferenties ‘Op Koers!’ ligt de nadruk op het ’hoe’. U gaat in gesprek met collega's uit het land en u krijgt praktische handvatten.

Er zijn data voor het primair onderwijs en voor het voorgezet onderwijs. De conferenties voor het primair onderwijs zijn 13 januari voor beleidsfuncties en 10 februari voor zorgfuncties. Voor het voortgezet onderwijs is er een conferentie op 21 januari, met als doelgroep: schoolleiders, afdelingsleiders, veiligheidscoördinatoren en iedereen met een beleidsfunctie binnen het voortgezet onderwijs die actief wil zijn op het thema sociale veiligheid. De andere conferentie wordt georganiseerd op 18 februari met als doelgroep: mentoren, leerlingbegeleiders, zorgcoördinatoren, anti-pestcoördinatoren en iedereen met een zorgfunctie binnen het voortgezet onderwijs die actief wil zijn op het thema sociale veiligheid.

De kosten voor deelname zijn 100 euro per persoon. Op www.schoolenveiligheid.nl is meer informatie over de conferenties te vinden, hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

© Nationale Onderwijsgids