Normal_kind_jeugd_jeugdzorg_basisschool_dromen23534

Voor jongeren is de puberteit een dynamische periode in het leven, helemaal als deze jongeren kampen met een leer- of gedragsproblemen door een ontwikkelingsstoornis. Oudervereniging Balans organiseert daarom op 9 oktober het symposium 'Waarom doe je zo?' in het Beatrix Theater in Utrecht. Dit symposium is bedoeld voor zowel leerkrachten, professionals, zorgverleners als ook ouders om kennis te delen en te praten over hoe in contact te blijven met pubers. Dat meldt Balans. 

Tijdens het symposium behandelt hoogleraar neuropsychologie Eveline Crone de vraag of al het hersenonderzoek van het puberbrein ook maakt dat we de (sociale) ontwikkeling van pubers met leer- en gedragsproblemen snappen. Ingrid van Essen, auteur, docent en pubercoach, legt uit hoe in contact te komen en blijven met die jongere op de puberijsberg. En Michiel Noordzij, kinder- en jeugdpsychiater beantwoordt de vraag: 'hoe realiseren we zorg op maat in een samenleving met steeds minder budget en steeds meer kritiek?'

Daarnaast is een uitgebreide informatiemarkt en worden nieuwe initiatieven en wetenschappelijke ontwikkelingen gepresenteerd. Op www.balansdigitaal is het volledige programma, meer informatie en het aanmeldingsformulier te vinden. 

© Nationale Onderwijsgids