Normal_cn_left_logo_3

Cartoon Network start op 31 augustus de Europese wedstrijd Imagination Studios Awards, waarin kinderen van 4 tot en met 14 jaar hun bijzondere talenten kunnen tonen. De kinderzender gaat op zoek naar de grootste jeugdige talenten. Kinderen kunnen meedoen in drie categorieën: 4-8 jaar tekenen, 8-12 jaar storyboard tekenen en script schrijven en 10-14 jaar film of animatievideo maken. Dat meldt Cartoon Network.

Op 30 augustus wordt de aftrap gegeven bij EYE met drie workshops, een voor iedere categorie. Hier is de vakkundige jury ook bij aanwezig om meer te vertellen over de wedstrijd, over creativiteit en wat kinderen allemaal kunnen doen met tekenen en animeren. In september en oktober worden nog meer workshops in Nederland georganiseerd en kunnen kinderen thuis of in de klas aan de slag met hun creaties die tot 1 november kunnen worden ingezonden via de website van Cartoon Network.

Begin november wijst de Nederlandse jury per categorie een winnaar aan die naar huis gaat met een groot prijzenpakket: een Wacom tekentablet, de drukgevoelige Wacom Bamboo Stylus Fineline, een iPad en een Cartoon Network pakket. Ook is er een tekenpakket van Staedtler te winnen.

De jury bestaat uit: Gerrit de Jager, striptekenaar van onder meer de Doorzon familie en Roel en de Beestenboel, Job van Gelder, conceptontwikkelaar, illustrator en art director bij Monnikenwerk, Albert 't Hooft en Paco Vink, eigenaren animatiestudio Anikey en zijn onder meer bekend van Trippel Trappel, Woezel en Pip en Hansel & Gretel. 

© Nationale Onderwijsgids