Normal_gehandicapt__rolstoel__vervoer

Door de sterke veranderingen in de arbeidsmarktsituatie in de gehandicaptenzorg is de focus veel minder komen te liggen op instroom en werving van jonge werknemers. Echter blijft een kwalitatief goede instroom van jonge professionals op de lange termijn van belang. Daarom organiseert de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) op 19 november de workshop 'Jongeren & de gehandicaptenzorg. Dat meldt VGN.

In de workshops delen de deelnemers uit de sector ervaringen en uitdagingen rondom het werven van en werken met jonge medewerkers. Zo worden er actuele dilemma's en good practices met elkaar besproken. Ook wordt er gezocht naar oplossingsrichtingen om als sector relevant en aantrekkelijk te blijven voor jongeren. Deelnemers leren ook meer over de jongste generatie, er worden onder andere inzichten gedeeld over hoe jongeren denken over werken in de gehandicaptenzorg.

De workshop is onderdeel van de masterclass Strategisch Arbeidsmarktbeleid, maar de workshop kan ook los gevolgd worden. De inhoud van de workshop wordt verzorgd door Yvonne van Sark en Joris Schuurman van bureau Youngworks, een bureau gespecialiseerd in jongerencommunicatie. Deelname aan de workshops is gratis. Op de website www.vgn.nl is meer informatie te vinden.

© Nationale Onderwijsgids