Normal_vergrootglas_loep_vergroten_onderzoek

De inspectie heeft een nauwe betrokkenheid bij het onderwijsonderzoek. Ten behoeve van het Onderwijsverslag worden jaarlijks diverse onderzoeken uitgevoerd. De uitkomsten van deze onderzoeken bespreekt de Onderwijsinspectie ook op wetenschappelijke congressen, zoals de Onderwijs Research Dagen die op 17, 18 en 19 juni worden gehouden in Leiden. Dat meldt de Onderwijsinspectie.

De inspectie is betrokken bij verschillende sessies op de Onderwijs Research Dagen. Op woensdag 17 juni is de inspectie betrokken bij de sessie kwaliteit leraren. Hier wordt het aantrekken van de kwaliteit, verhogen van de kwaliteit en het behouden van kwaliteit besproken. Ook in de inspectie te vinden bij de sessie schoolbesturen en onderwijskwaliteit. Daarnaast is de inspectie ook bij toelating en plaatsing bij overgang van het voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs.

Op donderdag 18 juni is de Onderwijsinspectie ook te vinden bij diverse sessies. Zo zijn de bij de motivatie en tevredenheid leerlingen: theorie en praktijk. Ook bij de kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie (vve). Bij voortgang en doorstroom in het beroepsonderwijs is ook een lid van de inspectie te vinden. Daarnaast is de Onderwijsinspectie aanwezig bij onderwijstoezicht in een polycentrische context en kwetsbaarheid in het onderwijsstelsel: schoolloopbanen van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in het funderend onderwijs.

Op de laatste dag van de Onderwijs Research Dagen, 19 juni, is de inspectie nog bij één sessie aanwezig, namelijk de selectie en toegankelijkheid van het bacheloronderwijs. Meer informatie over de Onderwijs Research Dagen is te vinden op www.ord2015.nl.

© Nationale Onderwijsgids