Normal_jane_goodall_at_mizzou_arena__facing_left___1_

Antropologe en biologe Jane Goodall geeft 20 mei een lezing in Nijmegen. De lezing van de wereldberoemde natuurbeschermster wordt georganiseerd door het Soeterbeeck Porgramma van de Radboud Universiteit. Goodall werd bekend door haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees in Tanzania. Als VN-vredesambassadeur reist Goodall de hele wereld over om spreken over de toekomst van onze planeet. Dit meldt de Radboud Universiteit. 

Goodall richtte in 1977 het internationale Jane Goodall Institute op. Het instituut werkt samen met de Afrikaanse bevolking aan oplossingen om de bedreigingen van de chimpansee tegen te gaan. In een groot opvangcentrum worden nu zo'n 160 chimpansees die wees geworden zijn opgevangen. Op de langere termijn zal een aantal van hen terug kunnen keren naar de natuur. De Nederlandse afdeling van het instituut steunt het project via het adoptieprogramma. Een deel van de opbrengsten van de lezing door Jane Goodall gaan naar de Nederlandse afdeling van het instituut.

De lezing vindt plaats op 20 mei van 15.00 tot 17.00 uur in De Vereeniging aan het Keizer Karelplein 2d in Nijmegen. Deelname kost 10 euro per persoon, medewerkers van de universiteit betalen 9,- euro en studenten en scholieren 5,- euro. Van de deelnameprijs gaat 5,- euro naar het Jane Goodall Instituut Nederland. Inschrijven voor de lezing kan via www.ru./nl/soeterbeeckprogramma.

© Nationale Onderwijsgids