Logo_logo_ecbo_rgb_072jpg__1_

Op 21 april 2015 start de zestiende editie van de Leergang beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (bve). Deze door het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo) georganiseerde leergang biedt (aankomende) professionals een introductie in het werkveld van beroepsonderwijs en volwasseneducatie. Deze keer met gastsprekers van de Universiteit van Amsterdam, Ministerie van OCW, Tilburg University en Hogeschool Arnhem en Nijmegen. 

Voor iedere manager, bestuurder, staffunctionaris of beleidsadviseur die nieuw is in het mbo-veld, biedt de Leergang bve een dieper inzicht in de complexiteit van en de actuele ontwikkelingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. 

Aan de hand van externe experts en gastsprekers krijgen deelnemers in een serie van zeven seminars een grondige introductie over een breed scala aan actuele thema's en vraagstukken. Dit jaar gaat de leergang onder andere in op: bestel en beleid, professionalisering, onderwijskwaliteit, toezicht en de toekomst van het beroepsonderwijs. 

Ook de gastspreker en experts die meewerken aan de Leergang bve 2015 zijn bekend. Dit zijn Sjoerd Karsten (emeritus hoogleraar Onderwijskunde, Universiteit van Amsterdam), Peter Lourens (beleidscoördinator mbo, Ministerie van OCW), Marc van der Meer (bijzonder hoogleraar Onderwijsarbeidsmarkt, Tilburg University), Loek Nieuwenhuis (lector Beroepspedagogiek Hogeschool Arnhem en Nijmegen) en Anneke Westerhuis (managing onderzoeker, ecbo). 

De Leergang bve 2015 vindt plaats in Oegstgeest. Het volledige programma is te vinden op http://www.ecbo.nl/.

© Nationale Onderwijsgids