Logo_logo_ahk_niederlande
De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) heeft haar nieuwe seminarprogramma voor de eerste helft van 2015 gepresenteerd. De seminars helpen ondernemers om makkelijker voet aan de grond te krijgen op de Duitse markt of hun activiteiten in het buurland uit te breiden. De meer dan 30 trainingen zijn gericht op het MKB. Dit meldt de DNHK. 
 
Om een product of dienst met succes in Duitsland te presenteren, is kennis van de Duitse taal noodzakelijk. Daarom heeft de DNHK gespecialiseerde taalcursussen voor verschillende doelgroepen en branches in het programma opgenomen. Zo krijgen deelnemers aan het seminar ‘Duits voor sales- en marketingprofessionals’ op woensdag 22 april 2015 in Vught tips voor een effectieve salespitch en het vinden van de juiste zakenpartners. Tijdens de workshop ‘Duits voor de bouw’ op woensdag 3 juni 2015 in Apeldoorn leren projectleiders alles over werkvoorbereiding en –uitvoering in Duitsland, bijvoorbeeld hoe ze partners en derden op de bouw te woord kunnen staan. 
 
Een belangrijke plek in het programma is weggelegd voor fiscale en juridische verschillen tussen Nederland en Duitsland. Nieuw in het aanbod dit jaar is het seminar ‘Incasso en faillissement in Duitsland’, dat op woensdag 29 april 2015 in Roermond plaatsvindt. Ondernemers krijgen hier inzicht in de procedures en regelingen voor wanneer betaling uitblijft of een Duitse zakenpartner failliet is. Voor bedrijven met een Duitse GmbH is de training ‘GmbH-Geschäftsführer: Directeur in Duitsland’ op woensdag 2 juni 2015 in Zoetermeer geschikt. Deelnemers leren hier dat een directeur in Duitsland naast verschillende verplichtingen een verregaande persoonlijke aansprakelijkheid heeft.
 
Om het complete seminaroverzicht in te zien, kijkt u op www.dnhk.org/seminars.
 
© Nationale Onderwijsgids