Normal_online_computer_internet

Op 11 december organiseert de Vereniging Hogescholen de studiedag 'Werken aan deeltijd – Op weg naar aantrekkelijker deeltijdonderwijs'. De afgelopen jaren is het aantal studenten en het opleidingsaanbod in het deeltijd hoger onderwijs sterk afgenomen. De studiedag is bedoeld voor  beleidsmakers, opleidingsmanagers en docenten van hogescholen om gezamenlijk te spreken over de toekomst van het deeltijdonderwijs in Nederland. 

Minister Bussemaker wil dat het deeltijdonderwijs voor volwassenen beter gaat aansluiten bij de vraag van de doelgroep en de arbeidsmarkt.  De commissie Rinnooy Kan adviseerde de minister hierover. De commissie pleit voor meer flexibiliteit, meer maatwerk, en meer vraaggerichtheid om het deeltijdonderwijs aantrekkelijker te maken. Commissievoorzitter Alexander Rinnooy Kan zal op de studiedag zijn aanbevelingen zelf nader toelichten.

Daarnaast zijn er verschillende presentaties en workshops over de vraag wat hogescholen kunnen doen om het deeltijdonderwijs toekomstbestendig te maken. Thema's die daarbij aan bod komen zijn onder meer blended leren (met vormen van online-leren en werkplekleren), werken met leeruitkomsten, Massive Open Online Courses (MOOC's) en Associate Degrees.

De studiedag vindt plaats op donderdag 11 december 2014 in Congres- en vergadercentrum Antropia in Driebergen (naast het station). Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen zal het openingswoord spreken. De dag wordt met een borrel afgesloten. De kosten bedragen € 290,- (incl. koffie/thee, lunch en borrel). Het inschrijvingsformulier en meer informatie over het programma is te vinden op de website van de Vereniging Hogescholen. Vooraf inschrijven voor de workshops is niet nodig.

© Nationale Onderwijsgids