Normal_handtekening_contract

FNV Kiem organiseert op 14 november het symposium 'Vaktrots'.  Het symposium gaat over het heden en toekomst van de collectieve arbeidsovereenkomst (cao). FNV Kiem, de vakbond voor werknemers in de creatieve industrie, organiseert het symposium ter ere van het 100-jarige bestaan van de cao in Nederland. In 1914 werd de eerste landelijke cao van kracht, de cao van de boekdrukkers. Dit meldt FNV Kiem. 

Hester Macrander is de dagvoorzitter van het evenement. Samen met sprekers en het publiek gaat Macrander de discussie aan over hoe een toekomstbestendige cao bereikt kan worden. Ook worden volwassen arbeidsrelaties en trends in collectieve arbeidsvoorwaarden besproken. Op het symposium wordt daarnaast ook het boek 'Vaktrots' gepresenteerd. Het boek brengt de vernieuwing in de drukkerswereld in beeld. Bij het symposium is een expositie van de foto’s uit het boek te zien. 
 
Het programma is als volgt: 
15.00 Welkom - Geert van der Tang, voorzitter FNV KIEM
15.10 Toekomstbestendigheid cao’s  -  Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen
15.30 Volwassen arbeidsrelaties - Cristel van de Ven, hr-adviseur
15.50 Trends in collectieve arbeidsvoorwaarden – Mariëtte Patijn, cao-coördinator FNV
16.30 Medezeggenschap in de toekomst - Gerdi Verbeet, ex-voorzitter Tweede Kamer
16.50 Ronde tafel met Paul de Beer, Mariette Patijn, Cristel van de Ven en Gerdi Verbeet
17.45 Presentatie boek ‘Vaktrots’ en opening expositie door Ingrid Rep, algemeen secretaris FNV KIEM
 
Het symposium vindt plaats in de Veerensmederij, Soesterweg 330 Amersfoort . Geïnteresseerden konden zich tot 10 november aanmelden. 
 
© Nationale Onderwijsgids