Logo_13188_fullimage_dag_van_de_democratie_klkl

Tijdens de Dag van de Democratie op zaterdag 13 september biedt de stichting ‘ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat’ in Lelystad een workshop aan waarin aandacht wordt besteed aan hoe je als inwoner meer invloed kunt uitoefenen op de gemeentepolitiek. De gemeente geeft ook een introductiecursus over de totstandkoming en werking van een gemeentebegroting. Dit meldt de gemeente Lelystad. 

De workshop van ProDemos wordt tweemaal gegeven: een om 13:00 en één 15:00 uur. De introductiecursus over de gemeentebegroting is om 14:00 uur. Workshops en cursus vinden plaats in het Stadhuis. Aanmelding is niet nodig. De toegang is gratis. In de workshop zullen de begeleiders van ProDemos gebruikmaken van actuele politieke onderwerpen, die inwoners bezighouden en waar overheids- of bewonersparticipatie een belangrijke rol speelt bij de meningsvorming en  in het besluitvormingsproces.
 
In Nederland wordt elk jaar in september de Dag van de Democratie gevierd. Dit biedt gemeenten een goede gelegenheid om inwoners te laten zien wat er zoal gebeurt op het gebied van burgerparticipatie en om samen met organisaties, instellingen en inwoners op zoek te gaan naar manieren waarop zij willen en kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de samenleving. Het is de eerste keer dat Lelystad invulling geeft aan deze Dag van de Democratie. 
 
© Nationale Onderwijsgids