Normal_verpleegkundigen_werk_ziekenhuis

Het Noordelijk Netwerk voor Zingeving, Ethiek & Zorg organiseert donderdag 5 juni een open studiemiddag over ethiek in zorginstellingen. Verschillende Groningse experts in ethiek van zowel de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Protestantse Theologische Universiteit (PthU) zullen met de deelnemers in gesprek gaan over moreel beraad in de zorg. Dit meldt de PthU.

Moreel beleid is een ingeburgerd instrument bij veel zorgorganisaties maar het blijkt lastig om ethische vraagstukken op de agenda te houden. Over 'moral management', ethiek op het niveau van missie en beleid, wordt niet veel gesproken. Tijdens de studiemiddag zullen de verschillende experts in drie rondes stilstaan bij de stand van zaken van ethiek in het instellingenbeleid.

De studiemiddag vindt plaats in de Theologische Universiteit, locatie Groningen (Oude Ebbingestraat 25) van 13.30 tot 16.00 uur. De kosten voor deelname zijn 20 euro per persoon. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar nnzez@pthu.nl.

© Nationale Onderwijsgids