Normal_janegoodalloct10

De wereldberoemde antropologe en biologe Jane Goodall zal op zondag 11 mei een lezing geven aan de universiteit van Wageningen. Goodall werd wereldwijd bekend door haar werk met apen. Zij leefde jarenlang tussen een groep chimpansees in Tanzania. In de lezing zal zij vertellen over de baanbrekende ontdekkingen die zij deed.

Jane Goodall reist als VN-ambassadeur de hele wereld over om te strijden voor de bescherming van de natuur. De opbrengsten van haar lezing in Wageningen gaan naar het Jane Goodall Instituut dat zij in 1977 oprichtte. Dit instituut zet zich in om samen met de lokale bevolking en organisaties te werken aan duurzame oplossingen om de leefomgeving van chimpansees te beschermen.

In haar lezing vertelt de natuurbeschermster over haar ervaringen met de dieren. Ze was de eerste die ontdekte dat chimpansees vlees eten en gebruik maken van gereedschap. Daarbij zal ze ook ingaan op de huidige bedreigingen van onze planeet en wat haar redenen zijn om te hopen op betere tijden.

De lezing vindt plaats op 11 mei en is inmiddels volledig volgeboekt. Belangstellenden kunnen de lezing toch live volgen door de website van Wageningen University te bezoeken. Het videokanaal is vanaf 13.30 uur beschikbaar.

© Nationale Onderwijsgids