associatiefonds praktijkexamens

AMERSFOORT – Jaarlijks stelt de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens 10.000 euro ter beschikking voor organisaties of initiatieven die diplomagericht onderwijs stimuleren of een maatschappelijk belang dienen: het Associatiefonds.

In november werd het Associatiefonds voor het eerst uitgereikt aan Stichting Cebos in Amersfoort, een stichting die mensen met autisme een werkende toekomst biedt. Cebos ontving een cheque van 2.500 euro.

Het Centrum voor Beroepsopleiding en Scholing (Cebos) leidt mensen met autisme op tot financial assistant, boekhouder (PDB), bedrijfsadministrateur (MBA) of loonadministrateur (PDL). De stichting werd in 2010 door Jacqueline Hooijer in het leven geroepen toen zij merkte dat mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig aan werk konden komen.

CEBOS

Viermaal per jaar wordt beoordeeld wie van de aanmelders met een eenmalig sponsorbedrag van 2.500 euro wordt gehonoreerd. De winnaar kan tevens gebruikmaken van de naam en het logo van de Associatie voor werving van sponsors en studenten.

Bezoek de website van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens voor meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids