Kinderopvang en basisschool verhuizen misschien naar leegstaande kerk

De Sint Martinuskerk in Doornenburg staat al jarenlang leeg. Maar de inwoners van het dorp hebben inmiddels bedacht wat er met het gebouw moet gaat gebeuren. Dat meldt Omroep Gelderland.

Het was te duur om woningen te bouwen in de kerk zelf. De werkgroep had opeens het plan opgevat om een basisschool te beginnen. Heel toevallig waren de kinderopvang en basisschool De Doornick toe aan een nieuwe plek. De inwoners van Doornenburg bedachten toen dat de kinderen in de kerk konden plaatsnemen en op de plek van het huidige schoolgebouw konden woningen gerealiseerd worden.

Cultureel erfgoed 

De kinderopvang en de basisschool in de kerk onderbrengen zorgt ervoor dat we een stuk cultureel erfgoed kunnen behouden, zegt wethouder Nick Hubers. Alle opa’s en oma’s van de schoolgaande kinderen hebben aan de kerk meebetaald. Daarom ligt het gevoelig om de kerk te slopen.

Nieuwbouw 

Het college van burgemeester en wethouders waarschuwt nog wel dat er op de huidige locatie van de school ook nog gekozen kan worden voor nieuwbouw. De gemeenteraad neemt daarover in maart een besluit.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk