Voormalig onderwijsminister Ronald Plasterk aan de slag als nieuwe verkenner

Voormalig PvdA-onderwijsminister Ronald Plasterk is de nieuwe verkenner om te kijken welke mogelijkheden er zijn om een nieuwe coalitie te vormen op basis van de huidige verkiezingsuitslag. Geert Wilders heeft Plasterk er uiteindelijk bij gevraagd. Dat meldt VOS/Abb. 

Eerste Kamerlid Gom van Strien (PVV) was eerst als verkenner aangewezen, maar hij trok zich terug. In het NRC stond namelijk een bericht dat Van Strien betrokken was bij oplichting en omkoping bij een dochterbedrijf van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Wilders vroeg daarom aan Plasterk of hij de rol van verkenner op zich wilde nemen.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 

Plasterk was van februari 2007 tot februari 2010 in het vierde kabinet-Balkenende minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tegenwoordig is Plasterk topman in de medische sector en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

Columns 

Ook schrijft Plasterk columns voor de Telegraaf. Daarin schrijft hij regelmatig kritisch over onder andere het Klimaatakkoord en de Europese Unie. In zijn column van 23 november jl. schreef Plasterk dat de formatie van een nieuwe kabinet niet ingewikkeld was en dat het ook niet lang hoeft te duren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk