Voetbalster Vivianne Miedema in pyjama naar school voor War Child

Vivianne Miedema trekt donderdag haar pyjama aan voor een bezoek aan een basisschool in Landsmeer. Op die dag organiseert War Child de eerste editie van de War Child Pyjama dag, waarmee de organisatie aandacht vraagt voor kinderen in oorlogsgebieden. Naast Miedema zullen ook presentator Quinty Misiedjan en de Haarlemse band Chef'Special als War Child-ambassadeurs aandacht besteden aan de actie.

"Letterlijk én figuurlijk kunnen dromen is niet voor elk kind vanzelfsprekend", zegt de Arsenal-spits. "Als kind had ik wel het geluk om op een veilige plek te kunnen dromen over mijn toekomst als voetbalster. Slapen zonder angst. Dat gun ik elk kind."

Kinderen die in oorlogsgebieden leven 

War Child wijst erop dat wereldwijd 230 miljoen kinderen in oorlogsgebieden leven. "Het groeiend aantal kinderen dat nu wordt getroffen door oorlogsgeweld is ronduit schrikbarend", aldus directeur Ernst Suur. "Van het Midden-Oosten tot Oekraïne en Soedan. Ik maak me ernstige zorgen." Suur vertelt ook dat een op de vijf kinderen die een oorlog meemaakt daar last van houdt en dat veel kinderen heftige nachtmerries hebben. "Wij kunnen en moeten daar iets aan doen. Het is harder nodig dan ooit."

Door: ANP