Kinderjury 2022: zes kinderboeken maken kans op titel 'favoriete boek'

Een recordaantal kinderen heeft tijdens de Kinderjury Stemweken gestemd op hun favoriete boek van 2021. 52.448 kinderen maakten gebruik van hun stemrecht. Zes boeken maken nu kans om de Kinderjury te winnen. Dat is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Dat meldt Hebban.

Tijdens de Leesweken werden kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd om een boek te gaan lezen. Ze konden hierbij de Tiplijsten als handvat gebruiken. Tijdens de Stemweken konden de kinderen hun stem uitbrengen op hun favoriete boek.

Winnaar 

Op 22 mei wordt de winnaar van de Kinderjury 2022 bekendgemaakt. Deze winnaar zal in twee leeftijdscategorieën vallen. In de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met 12 jaar. De genomineerden zijn via deze website te vinden.

Het Grote Kinderjury Feest 

CPNB en strategisch partner DPG Media organiseren speciaal voor de uitreiking op 22 mei voor de allereerste keer Het Grote Kinderjury Feest. Dit feest wordt gehouden in de bibliotheek van Utrecht. In de aanwezigheid van de genomineerden wordt daar bekendgemaakt welke twee boeken gewonnen hebben. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk