Kinderdagverblijfketen Catalpa staat momenteel in de belangstelling van buitenlandse investeerders en gaat mogelijk aan de hoogste bieder verkocht worden door Bencis. De buitenlandse opkoopfondsen willen hun investering zo snel mogelijk terug verdienen en dat zou volgens dagblad De Pers voor Catalpa aanleiding zijn om de prijzen te verhogen. De manier waarop de prijsverhoging is doorgevoerd, stuit veel ouders tegen de borst.

Voorheen betaalden ouders alleen de uren dat hun kind daadwerkelijk door Catalpa opgevangen werd, maar vanaf 2007 brengt het bedrijf ieder uur dat ze open zijn in rekening, in plaats van alleen de afgenomen uren. Catalpa zou zo rond de 30 procent meer uren in rekening kunnen brengen. Het zou de keten al snel een paar miljoen euro extra winst opleveren.

Ouders hebben het gewijzigde beleid aangekaart bij de klachtenkamer kinderopvang en zijn in hun gelijk gesteld. De uitspraken van de klachtenkamer zijn echter niet bindend en worden genegeerd door Catalpa. Brancheorganisatie MOgroep Kinderopvang pleit voor een branchecode waarin de financiële normen en waarden voor investeringen in de kinderopvang worden vastgelegd.

Bron: De Pers