Jubileumeditie Koningsspelen staat in het teken van je fit voelen

Duizenden kinderen keken gisteren in de klas of thuis naar een speciale Koningsspelen uitzending van Zappsport. Presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker maakten, samen met Kinderen voor Kinderen, het thema van de 10de editie van de Koningsspelen bekend. ‘Voel je Fit’ is het thema van deze jubileumeditie. Dit meldt de Koningsspelen 

“Wie op jonge leeftijd plezier ervaart in sporten en bewegen, behoudt dikwijls een actievere leefstijl op latere leeftijd. Met het thema ‘Voel je Fit’ en bijbehorende challenges dagen we dit jaar ruim 1 miljoen kinderen uit om nog fitter te worden”, aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen.

Energizers 

Met de lancering van de zogenoemde Koningsspelen Moves, energizers voor in de klas, werd daar gisteren mee gestart. De energizers zijn ontwikkeld i.s.m. Lucia Marthas en heeft als doel kinderen in én met de klas meer te laten bewegen. Daarvan krijg je goede energie, maar ook een betere concentratie. 

Scholen in het primaire onderwijs hebben tot en met 28 februari de tijd om zich in te schrijven voor de Koningsspelen. In 2021 deed een recordaantal aan kinderen mee, zo’n 1,3 miljoen afkomstig van 6.400 basisscholen. 

Door: Nationale Onderwijsgids