Freddy Weima vanaf 15 april nieuwe voorzitter PO-Raad

Freddy Weima wordt de nieuwe voorzitter van de PO-Raad en start op 15 april met zijn nieuwe functie. De Algemene Ledenvergadering van de sectororganisatie heeft ingestemd met zijn voordracht. Dit meldt de PO-Raad.

Sinds eind 2012 is Weima directeur-bestuurder van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering en samenwerking in het onderwijs. Daarvoor was hij werkzaam bij verschillende ministeries en het Centrum Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP). In zijn functie als voorzitter van de PO-Raad zal Weima nauw samenwerken met vicevoorzitter Anko van Hoepen.

“Het primair onderwijs is een geweldige sector”, verklaart Weima. “Er werken ruim 180.000 toegewijde vrouwen en mannen aan goed onderwijs voor anderhalf miljoen leerlingen in het basis- en speciaal onderwijs. De komende tijd staan we voor een grote en belangrijke opdracht: sterk uit de coronacrisis komen met alle aandacht voor onderwijskwaliteit en kansengelijkheid. Daar zijn structurele investeringen voor nodig. Ik ga me daar sterk voor maken en heb er heel veel zin om daar samen met de leden van de PO-Raad en alle andere partijen in en om het primair onderwijs aan te werken.”

Door: Nationale Onderwijsgids