Media Ukkie Dagen 2021: ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Voor de tiende keer worden de Media Ukkie Dagen georganiseerd, dit jaar van vrijdag 26 maart tot en met vrijdag 2 april 2021. Hierbij ligt de focus op het mediagebruik van jonge kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Dit meldt Media Ukkie Dagen.

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden de vragen van ouders en opvoeders over opvoeden met media beantwoord. Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. 
 

Professionals

Ieder jaar spelen bibliotheken, mediacoaches, CJG’s, kinderdagverblijven en basisscholen een belangrijke rol tijdens de Media Ukkie dagen. Zij organiseren activiteiten of gaan samen met de ukkies aan de slag met media. Ook dit jaar worden organisaties opgeroepen om samen aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid in de opvoeding en ouders en opvoeders te helpen bij hun vragen over mediagebruik.
 
De campagne Media Ukkie Dagen is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Het netwerk heeft tot doel om de mediawijsheid van kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen, met speciale focus tijdens de Media Ukkie Dagen op jonge kinderen van 0 tot en met 6 jaar, hun ouders en professionele opvoeders.
 
Door: Nationale Onderwijsgids