'Steeds meer scholen hebben coronabesmettingen'

Op meer dan 350 scholen zijn al coronagevallen geconstateerd, volgens cijfers van Scholenmeldpunt. Vooral de scholen in de grote steden worden hard getroffen en dan met name Den Haag (23 scholen), Amsterdam (20) en 17 scholen in Groningen. Dit meldt de Telegraaf.

Op Scholenmeldpunt (onderdeel van Corona Locator Nederland) wordt bijgehouden hoeveel scholen er in het nieuws genoemd worden vanwege een of meerdere coronabesmettingen. Dit wordt gedaan omdat volgens de CLN de GGD en het RIVM niet transparant bijhouden waar er besmettingen plaatsvinden op scholen.  “Het RIVM blijft maar zeggen dat kinderen geen prominente rol spelen in de verspreiding van het virus, maar de cijfers laten echt een ander beeld zien”, zegt een woordvoerder van het Scholenmeldpunt tegen De Telegraaf.
 
Deze cijfers laten volgens het Scholenmeldpunt ook zien dat het aantal coronabesmettingen toeneemt op de scholen.  Een voorbeeld: Amsterdamse Spinoza Lyceum had tien dagen geleden dertig coronabesmettingen onder leerlingen. Dit is inmiddels opgelopen naar 46 coronagevallen. Het Scholenmeldpunt zegt bang te zijn dat binnen een paar dagen de grens van 400 besmette scholen bereikt wordt. “En omdat het ontmoedigd wordt om kinderen te laten testen, is het nog maar de vraag of we alle brandhaarden in beeld hebben.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids