29 juni: webcast over vaccin tegen kinderarmoede

Op 29 juni 2020 organiseert de Alliantie Kinderarmoede een (gratis) webcast over de vraag welk vaccin we nodig hebben in het bestrijden van de snel oprukkende kinderarmoede in Nederland. De uitzending is gericht op professionals die werken op het thema kinderarmoede en andere betrokkenen uit de wereld van jeugd, gezin, zorg, gezondheid, welzijn, werk en onderwijs. Dit meldt Alliantie Kinderarmoede.

Corona legt een vergrootglas op kinderarmoede. Kwetsbare doelgroepen worden extra hard getroffen. De tweedeling tussen ‘haves and have-nots’ komt pijnlijk naar boven. Geldstress bij gezinnen schiet omhoog. Er ontstaat een nieuwe grote groep die onder de armoedegrens komt te leven.
 
Wat betekent dit voor de toekomst van kinderarmoede? Is de ondergrens bereikt? Wat zijn de juiste maatregelen? Spelen bedrijven een rol in de bestrijding? Hoe pak je de verslechterende situatie aan in overheidsbeleid? Allemaal vragen die in de uitzending aan bod komen.
 
In deze online editie van de Publieksacademie Kinderarmoede wordt gezocht naar een ‘werkend vaccin’. Niet alleen stutten en steunen, maar beter samenwerken en samen proberen de puzzel te leggen. Het programma gaat in op actuele cijfers en trends, de impact en behoeftes bij kinderen/gezinnen, het belang van het bedrijfsleven en het leren van aanpakken op lokaal niveau. Kijkers kunnen meedoen met polls, chatten, tips en suggesties delen en vragen stellen. Deelname is gratis.
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids