Anderhalve Meter Journaal laat kinderen meedenken over corona-oplossingen

Actrice Sytske van der Ster, bekend van rollen in de serie De Co-Assistent en de musical Minoes, lanceert woensdagmiddag een wekelijks online-coronajournaal voor kinderen. Het Anderhalve Meter Journaal zal woensdag om 17.00 uur voor het eerst te zien zijn op YouTube Kids.

Van der Ster wil met het initiatief anticiperen op de oproep van premier Mark Rutte aan kinderen om met ideeën te komen over de anderhalvemetersamenleving. "Hij zegt er niet bij hoe en waar ze dat kunnen doen", stelt de actrice. "Hiervoor willen wij de kinderen een platform geven.

Het programma moet fungeren als een interactieve denktank voor ludieke oplossingen om met de coronamaatregelen om te gaan. Ook zullen ideeën van kinderen worden getoetst en mogen kinderen vragen stellen over de coronacrisis. De beste ideeën die uit het programma naar voren komen, worden gebundeld en zullen aan het kabinet worden overhandigd.

Aan het Anderhalve Meter Journaal werken tal van collega's van de actrice mee, zoals Luizenmoeder-ster Maaike Martens, Penoza-icoon Loek Peters, Sanne Langelaar, Pim Muda, Ilse Heus, Hans Breetveld en Peggy Vrijens. Ook worden er bijdragen verzorgd door kindercorrespondenten in andere delen van de wereld, zoals Zuid-Korea, Alaska, Palestina, Spanje en Hongkong.

Door: ANP