Normal_staken__onderwijs__schoolbord

Eind januari wordt er voor de eerste keer twee dagen achter elkaar gestaakt door leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs. In sommige steden lopen de leraren in een stille mars door de stad. Dit meldt RTV Noord.

Het onderwijs gaat op donderdag 30 en vrijdag 31 januari weer staken. De inzet is nog steeds structureel extra geld voor het onderwijs. Door het grote lerarentekort op basisscholen is de werkdruk voor onderwijzend personeel enorm gestegen. Maar ook op middelbare scholen vallen lessen uit en komen steeds meer onbevoegde docenten voor de klas te staan.
 
Veel docenten gaan daarom door met staken, ondanks de onlangs afgesloten cao voor het primair onderwijs. Meesters en juffen in veel steden lopen daarom nu een stille mars op 30 januari. Onder andere in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Zutphen en Groningen gaan docenten de straat op in stil protest.
 
Ook op vrijdag 31 januari zijn de scholen nog dicht. Op die dag is er geen centrale manifestatie, maar bestaat de dag uit acties op de scholen zelf.
 
Door: Nationale Onderwijsgids