Normal_kind_eet_appel

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat een groot gedeelte van de 12-jarigen kennis heeft van gezonde voeding. Toch brengen zij dit niet dagelijks in de praktijk. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan negentig procent van de kinderen uit groep acht de schijf van vijf kent, terwijl meer dan de helft niet elke dag genoeg groente en fruit eet. Alle kinderen weten dat een ontbijt belangrijk is, terwijl tien procent doordeweeks niet ontbijt. Vanuit het Voedingscentrum is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen 250 gram groenten en 200 gram fruit. Voor kinderen is het 150 gram groenten en 150 gram fruit per dag.

 

Motiveren, leren en nudging
Veel kinderen en volwassenen eten niet de hoeveelheid groente en fruit die wordt aanbevolen voor een gezonde leefstijl. Hetzelfde geldt voor het eten van vis wat minimaal een keer per week op het menu dient te staan. Vette vis zoals haring, zalm en sardientjes bevatten Omega 3 vetzuren. Omega 3 capsules bestellen betekent een aanvulling op de voeding bijvoorbeeld de visoliecapsules voor kinderen met fruit smaak.

Als kinderen op jonge leeftijd leren groenten en vis te waarderen, zijn ze in hun latere leven eerder geneigd aan een gezond voedingspatroon vast te houden. Kinderen hebben van nature een voorkeur voor zoet. Groente en vis moeten zij leren eten, maar hoe? Betrek kinderen bij het kiezen en bereiden, de ouders kunnen producten in leuke vormpjes snijden. Door het aanbod sterk te variëren, leren kinderen nieuwe smaken te waarderen.

Door kinderen een gezonde start te geven, is vroeg beginnen en volhouden van groot belang. Juist voor de peuter en kleuter zijn voldoende vitaminen en mineralen essentieel. Goede dagelijkse voeding bevat de noodzakelijke voedingsstoffen. Kinderen die een keus hebben tussen een zoete, vette snack of een gezond stuk fruit zijn eerder geneigd voor de ongezonde variant te kiezen. Met nudging kan dit gedrag worden bijgestuurd.