Normal_rss_entry-177368

De laatste aflevering van het tweede seizoen van De Luizenmoeder heeft zondagavond meer dan 2,6 miljoen kijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het was daarmee het best bekeken programma van de dag.

De Luizenmoeder (NPO 3) was het hele seizoen weer een kijkcijferhit. Voor de tweede aflevering half februari bleven bijna 4,2 miljoen kijkers thuis. Inclusief uitgesteld kijken overschreed dat aantal zelfs de vijf miljoen kijkers. De weken daarna daalde het aantal kijkers.

Of er een derde seizoen komt, is nog onduidelijk. Diederik Ebbinge, die de rol van schooldirecteur Anton speelt, stopt er in ieder geval mee. De uitzending van zondag had een open einde.

De Luizenmoeder speelt zich af op de basisschool De Klimop. De serie volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten, met de schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaarover-diensten en luizenmoeders.

Door: ANP