Normal_koken__avondeten__gezond__groente

De winnaars van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen zijn bekend. Roos en Merel Buijs, samen team De Knoflookjes!!!, haalden voor de gemeente Heusden de titel binnen. Keukenbazen is de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen. Dit meldt Keukenbazen.

De kookfinale van Keukenbazen, de Mega Live KookBattle, vond afgelopen zaterdag plaats bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Daar kookten alle winnende teams uit de zeventien deelnemende gemeenten in Noordoost-Brabant hun gerechten. 
 
De topjury - bestaande uit de jonge Brabantse topchef Jan van Hout, trendwatcher & foodblogger Maaike de Reuver, culinair communicatieprofessional Anouschka Peterink en de Keukenbazen-vloggers Romy en Layla - proefden en beoordeelden alle gerechten. 
 
Merel en Roos bedachten en maakten het gerecht Ruige Ravioli. De jury vindt het gerecht hét bewijs dat je niet honderdduizend ingrediënten nodig hebt om iets heel lekkers te maken. “De Ruige Ravioli is een Italiaanse klassieker gemaakt van Brabantse ingrediënten, dat is erg leuk bedacht en heel goed uitgevoerd. Qua smaak is dit gerecht bovendien het allerbeste van allemaal.” De jury waardeert het ook dat het gerecht makkelijk om te toveren is in een vegetarische versie. “Ruige Ravioli is een heel mooi en heel lekker gerecht!”
 
Roos en Merel mogen binnenkort boodschappen doen met Jan van Hout, samen met hem koken en dan heerlijk eten met hun ouders in Jans restaurant Ons Jongens in Someren-Eind. 
 
De waarnemend burgemeester van Heusden, Roel Augusteijn, nam de Keukenbazen-ambtsketen in ontvangst. Hij draagt hem straks over aan de nieuwe burgemeester van Heusden, Willemijn van Hees. Zij is dan een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids