Normal_foto__camera__lens

De Maria Montessorischool in Den Haag legt zich niet neer bij de uitspraak in de zaak over de gemiste klassenfoto en gaat in beroep. De school moet de moeder die de zaak aanspande 500 euro betalen, zo bepaalde de rechter onlangs. De twee kinderen van de moeder konden vorig schooljaar niet bij het maken van de schoolfoto aanwezig zijn vanwege het Offerfeest. Dat meldt Nu.nl.

De moeder klaagde de school aan omdat de geplande schoolfoto tijdens het islamitische Offerfeest niet is verzet. Zij vond dat discriminatie. Volgens de rechter heeft de school onderscheid gemaakt tussen leerlingen; dat had niet mogen gebeuren.

De stichting De Haagse Scholen, waaronder de Maria Montessorischool valt, is het niet eens met het oordeel van de rechter, zo laat een woordvoerder van de stichting weten. De school zegt een openbare basisschool te zijn waar alle kinderen welkom zijn. Dat de schoolfoto op de bewuste dag stond gepland, zou een misverstand zijn geweest. Volgens De Haagse Scholen “heeft de school diverse initiatieven genomen om het zo goed mogelijk te organiseren voor de ouders die deze dag met hun kinderen het Offerfeest wilden vieren.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids