Normal_foto_fotografie_camera

Een moeder van twee leerlingen van de Maria Montessorischool in Den Haag heeft de school aangeklaagd wegens discriminatie. Zij vindt dat de school de jaarlijkse klassenfoto van twee jaar terug niet had mogen maken tijdens het offerfeest. Daardoor staan haar dochters en andere islamitische leerlingen van de school niet op de foto. Dat meldt NOS.

Volgens de moeder en haar advocaat is de planning van de foto op een islamitische feestdag discriminatie. De vrouw eist 10.000 euro van de school omdat zij vindt dat de islamitische leerlingen zijn buitengesloten.

Het schoolbestuur van de Maria Montessorischool geeft toe dat het gekozen fotomoment niet handig was, maar zegt daarbij dat die dag de enige mogelijkheid was voor de fotograaf. Een paar weken later werd alsnog een foto gemaakt van de leerlingen die wegens het offerfeest ontbraken op de foto. Die foto werd niet gemaakt door een fotograaf, maar door de adjunct-directeur van de school.

Volgens de rechter heeft de school uit Den Haag onvoldoende gehandeld om een goed moment te kiezen voor de foto. De foto die later door de adjunct-directeur is gemaakt, is niet meer dan een leuk gebaar, zei de rechter gisteren in de rechtbank. De school en de moeder hebben nu ruim een week de tijd om een gezamenlijke oplossing te bedenken, maar dat lijkt moeilijk te gaan worden. De Maria Montessorischool vindt het bedrag dat de vrouw eist veel te onredelijk. De moeder laat op haar beurt weten niet meer met de school te willen praten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids