Normal_zonnebaden_zon_huid_zonnen
KWF Kankerbestrijding biedt vandaag een informatiepakket voor preventie van huidschade door zonnen aan aan de Tweede Kamer. Hierin roepen ze op tot meer preventieve maatregelen op basisscholen tegen de zon. Dit meldt BNR.
Nu de Tweede Kamer deze week op zomerreces gaat, zag KWF kankerbestrijding de kans schoon om de gevaren van teveel zonnen onder de aandacht te brengen. Met het informatiepakket wil de stichting het belang van het nemen van preventieve maatregelen tegen teveel blootstelling aan de zon benadrukken. Want in minder dan tien jaar tijd is het aantal gevallen van huidkanker met maar liefst vijftig procent toegenomen. 
 
Kwetsbare groepen hierin zijn jonge kinderen. Volgens KWF kan de school veel betekenen in de preventie tegen de zon, bijvoorbeeld door het creëren van extra schaduwplekken en door kinderen in te smeren tijdens een sportdag. Ook kunnen kinderen bewust worden gemaakt van de gevaren van de zon door lessen aan te bieden over de verschillende huidtypen en de invloed van de zon hierop.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids