Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

De Inspectie van het Onderwijs heeft een nieuwe brochure gepubliceerd waarin alle veranderingen in het toezicht van de Onderwijsinspectie staan. Deze veranderingen voor primair, voortgezet en beroepsonderwijs gaan in per augustus 2017. Dit meldt Lecso.

De Inspectie gaat zich meer richten op de schoolbesturen. Deze moeten door middel van een schoolplan laten zien hoe zij de kwaliteitszorg voor de scholen hebben geregeld. Als dit niet naar tevredenheid van de Onderwijsinspectie is, zal deze de school bezoeken. De waarborgfunctie van de inspectie blijft onveranderd. De norm voor basiskwaliteit is dat een bestuur en zijn scholen voldoen aan de deugdelijkheidseisen rond de onderwijskwaliteit, de kwaliteitszorg en het financieel beheer.
 
De Onderwijsinspectie wil scholen ook helpen verbeteren. Een schoolbestuur kan de inspectie hiervoor zelf uitnodigen. Een school kan dan ook een gedifferentieerd eindoordeel krijgen en het label ‘goed’ krijgen. 
 
Het nieuwe inspectietoezicht gaat in in augustus 2017. Meer informatie is te vinden op de website van de Onderwijsinspectie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids