Normal_nationale_boomfeestdag

Stichting Nationale Boomfeestdag bestaat dit jaar zestig jaar en dit jubileum wordt op 22 maart 2017 in Maastricht gevierd met de aanplant van groen op het dak van de nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel. Dit meldt Stichting Nationale Boomfeestdag.

Stichting Nationale Boomfeestdag is in 1957 opgericht door Staatsbosbeheer als antwoord op een oproep van de Verenigde Naties om bomen te planten mèt en vóór de nieuwe generatie. Na 60 jaar zijn inmiddels ruim 4 miljoen kinderen geactiveerd om in totaal 2.500 ha bomen te planten. Op 22 maart dit jaar zullen wederom 100.000 kinderen in minimaal 290 gemeenten ruim 200.000 bomen planten.
 
Tijdens de Jubileum-viering in Maastricht op 22 maart zullen 550 kinderen uit Maastricht en de Euregio een start maken met de aanplant van de zgn. Groene Loper op het dak van de nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel die in plaats komt van de oude snelweg A2 en die jarenlang de stad in tweeën heeft gedeeld. 
 
Onno Hoes heeft het voorzittersstokje doorgegeven aan Albert Verlinde en hij zal dan voor het eerst las voorzitter van Stichting Nationale Boomfeestdag actief zijn. Albert Verlinde vindt dat het iedere dag een Boomfeestdag moet zijn. “Het mooie aan Boomfeestdag is dat de stichting basisscholen stimuleert om het belang van bomen op de schoolagenda te zetten. Gemeenten worden daarnaast vanaf dit jaar gestimuleerd om ook op andere momenten van het jaar bomen te planten met de nieuwe generatie en het onderdeel te laten zijn van hun groenbeleid. Het planten van een eigen boom tijdens schooluren is een belevenis die kinderen nooit vergeten en die hen later bewust maakt van de waarde van bomen.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids