Logo_download

Er moet sneller een volgende stap gezet worden richting een herziend curriculum in het primair en voorgezet onderwijs. Dit kan niet wachten tot na de verkiezingen. Daarvoor hebben onderwijs-, leerling- en ouderorganisaties in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer gepleit. Dit meldt de PO-Raad.

Het voorstel over een herziend curriculum is vorige week door staatssecretaris Dekker aangeboden aan de Tweede Kamer om te bespreken in een debat op 16 februari. Tot teleurstelling van de betrokken organisaties PO-Raad, VO-raad, Onderwijscoöperatie, Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en Ouders & Onderwijs stelde de Kamer het debat uit, waarmee het onderwerp over de verkiezingen heen getild dreigt te worden.
 
De organisaties verzoeken de Tweede Kamer in de brief het plan van aanpak zo spoedig mogelijk te bespreken. De organisaties zijn bang voor een vertraging van maanden, terwijl de betrokkenheid en steun van de scholen hierin nu juist groot is. “Scholen moeten immers de tijd hebben om hun leraren vrij te maken. De ontwikkeling van ons onderwijs is hiermee niet gediend’.
 
De organisaties benadrukken dat er nog op talrijke momenten, meer inhoudelijk, over het nieuwe curriculum zal worden gesproken en dat er met steun voor het voorstel geen onomkeerbare stappen worden gezet.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids