Normal_rss_entry-75469

Kinderombudsman Margrite Kalverboer zet vraagtekens bij de werkwijze van tv-programma Ontvoerd, waarin John van den Heuvel kinderen die naar het buitenland zijn meegenomen herenigt met de in Nederland achtergebleven ouder. Kalverboer vraagt zich "ten zeerste af'' of de belangen van kinderen worden gerespecteerd "als de teruggeleiding gelieerd is aan een televisieserie’’.

"Ik ben van mening dat mediabelangen nooit zwaarder mogen wegen dan de rechten van kinderen'', schrijft Kalverboer in reactie op een artikel van de website Follow the Money (FTM). De site meldde zaterdag onder meer dat de makers van het RTL-programma in drie gevallen kinderen hebben teruggebracht terwijl nog juridische procedures liepen. Daarnaast zouden ze adviezen van jeugdhulpinstanties hebben genegeerd.

Presentator John van den Heuvel wijst de kritiek resoluut van de hand. "De beschuldiging dat met het programma de belangen van kinderen zijn geschaad of erger, is infaam en wordt totaal niet onderbouwd met feiten'', stelt hij in een verklaring. RTL staat achter hem.

Door: ANP