Normal_muziek__kind__speciaal__juf__muziekonderwijs__klas

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs en ambassadeurs van het Platform Méér Muziek in de Klas brengen aanstaande maandag 6 februari een werkbezoek aan de pabo van de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens het bezoek geven zij het startschot voor een subsidieregeling voor pabo’s om de professionele ontwikkeling van leraren op het gebied van muziekonderwijs te bevorderen. Pabo’s kunnen hiervoor binnenkort subsidie aanvragen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Dat meldt Rijksoverheid.

De doelstelling is dat in 2020 op iedere basisschool in Nederland structureel muziekonderwijs is gerealiseerd. Om meer muziek in de klas te krijgen, is het van groot belang dat docenten zich bekwaam voelen om muziek te geven op school. En dat begint met goed muziekonderwijs op de pabo voor iedere student.

Tijdens het werkbezoek wonen Bussemaker en de ambassadeurs een muziekles bij met eerstejaars studenten. Daarna gaan ze in gesprek met muziekdocenten, leerkrachten en studenten over het belang van muziek op de pabo.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids