Normal__cid_b9f7286ea70a49dca183da4ccb99b494_userpc

Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2017 presenteren de schoolleveranciers en grote uitgeverijen gezamenlijk Momento: het eerste overkoepelende digitale, vakoverstijgende en methode-onafhankelijke dashboard voor de leerkrachten in het basisonderwijs. Dit meldt Heutink.

Momento is een aanvulling op de bestaande manier van werken. Doordat Momento administratieve taken overneemt, heeft de leerkracht meer tijd voor het begeleiden, coachen en ondersteunen van de leerlingen. Het dashboard toont de leerkracht in één oogopslag of leerlingen de stof goed beheersen, hulp nodig hebben omdat resultaten achterblijven of extra uitdaging nodig hebben. Vanuit Momento kan de leerkracht met één klik terecht komen in de dashboards van de methode waar meer gedetailleerde informatie over de resultaten van leerlingen te vinden; details die helpen om een goede analyse te maken of diagnose te stellen. De leerkracht kan in de dagelijkse onderwijspraktijk dus beter anticiperen op behoeften van leerlingen.
 
Het initiatief wordt ondersteund door uitgevers en schoolleveranciers. Momenteel zijn dat Heutink, Reinders, de Rolf groep, Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff, Zwijsen en Blink. In de toekomst zal dit worden uitgebreid. Iedere leverancier van digitale lesmethoden kan in principe meedoen. Zoveel mogelijk bestaande en toekomstige digitale methoden van deze partners, zijn of worden gekoppeld aan Momento. Het dashboard geeft vervolgens een centraal en uniform overzicht van alle door de school gebruikte digitale lesmethoden. De leerkracht hoeft daardoor niet meer te schakelen tussen verschillende methode dashboards. Momento kan zo ingezet worden dat het altijd aansluit bij de visie, schoolontwikkeling en werkwijze van de school en leerkracht. 
 
In het nieuwe schooljaar zullen alle basisscholen in Nederland via Basispoort toegang krijgen tot Momento. De komende maanden wordt Momento getest in samenwerking met 50 basisscholen om het dashboard te optimaliseren. Basisscholen die interesse hebben om testschool te zijn, kunnen zich tijdens de NOT in de stand van Heutink aanmelden of via www.momento.nl. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard aanwezig op de NOT. We zien je graag bij stand 08.C069 in hal 8!
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids