Normal_caribisch_nederland__school__onderwijs__leerling__krijt__schrijven

Eind november gaan de Kinderombudsvrouw en de Nationale ombudsman naar Caribisch Nederland. De Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer gaat met kinderen en jongeren praten om van hen te horen hoe zij hun leven ervaren en wat er volgens hen moet verbeteren. Kinderen en jongeren die klachten hebben, kunnen die tijdens de spreekuren van de Nationale ombudsman indienen. Dit meldt de Nationale ombudsman.

Het bezoek van de Kinderombudsvrouw van 17 tot 24 november maakt deel uit van haar kinderrechtentour. Kalverboer bezoekt tijdens de kinderrechtentour diverse scholen, zorginstellingen en andere jeugdorganisaties in heel Nederland om met kinderen en jongeren zelf te praten. De Kinderombudsvrouw wil ook graag van alle kinderen en jongeren in Caribisch Nederland horen hoe het met hen gaat en wat zij vinden dat er moet verbeteren voor de kinderen op Bonaire, Saba en St. Eustatius. Daarom heeft de Kinderombudsvrouw ook een vragenlijst online gezet voor kinderen van 8 tot 18 jaar. De uitkomsten van het werkbezoek aan Caribisch Nederland en de enquête zullen gebruikt worden om te bepalen waar zij het komende jaar haar prioriteiten gaat leggen. De Kinderombudsvrouw zal ook scholen en jeugdhulporganisaties bezoeken. 
 
De Nationale ombudsman behandelt sinds 2010 rechtstreeks klachten van inwoners van Bonaire, St. Eustatius en Saba over de overheid. Zo onderzocht hij een klacht over gebrekkig internet op de Gwendoline van Puttenschool op St. Eustatius. Het openbaar lichaam St. Eustatius en de minister van BZK stuurt hij een brief over de verdwenen pensioengelden. De Raad voor de Rechtshandhaving publiceert vandaag een rapport over de klachtbehandeling in de justitiële keten van Caribisch Nederland, waaraan de ombudsman meewerkte. Ook start de Nationale ombudsman een onderzoek naar problemen rondom het aanvragen van een taxivergunning op Bonaire. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids