Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

Zo’n 2.000 basisscholen in Nederland werken in de klas inmiddels dagelijks met een tablet voor elke leerling. Veel van deze scholen kozen daarbij voor Snappet met een ‘navigatiesysteem’ voor de klas. Snappet is een totaaloplossing voor elke klas, waarmee alle leerlingen in de les werken op een eigen tablet. Met het bijbehorende platform voor de leerkracht kunnen de leerlingen worden gevolgd en begeleid. Dat meldt Snappet.

Kortgeleden kregen 500 schooldirecteuren, IB-ers, ICT-ers, en leerkrachten de preview van Snappet 3.0 te zien. De groep gaf aan vooral de functies op het gebied van verlengde instructie en de mogelijkheden om veel meer in te spelen op de individuele behoeften van de leerling springen te waarderen. Leerkrachten kunnen eenvoudig zelf de beste leerroutes voor hun klas kiezen en volgen, veilig en effectief veel meer aandacht richten op onderwijzen en zelf bepalen wat er met de vrijgekomen extra ruimte wordt gedaan.

Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. In de afgelopen jaren verruilden al meer dan 1.700 Nederlandse basisscholen hun papieren werkboeken voor Snappet. Grootschalig wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Stichting Kennisnet heeft aangetoond dat Cito-scores op spelling en rekenen ingrijpend verbeteren door het gebruik van Snappet. In een half jaar tijd verbeteren bijvoorbeeld de scores op Cito-toetsen voor rekenen tot 43 procent.

Snappet wordt aangeboden op door Snappet geleverde tablets of op eigen tablets of computers van de school. Het sluit aan bij de bestaande onderwijsmethoden maar het is ook mogelijk om de SLO doelen te volgen of om een eigen onderwijsplan samen te stellen. Het kan worden gebruikt voor rekenen, spelling, taal, begrijpend en technisch lezen, automatiseren, woordenschat, burgerschap en studievaardigheden. Snappet is ook beschikbaar voor het vmbo. 

© Nationale Onderwijsgids