Normal_filmrollen_film2

Het Nederlands Film Festival (NFF) organiseert een divers educatief programma voor leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs tijdens het Nederlands Filmfestival van 21 tot 30 september in Utrecht. Leerlingen kunnen naar de film, zelf een film maken en naar het feestelijke Junior Kalveren Gala. Dit meldt Filmeducatie.nl.

Voor zowel basisschoolleerlingen als leerlingen van de middelbare school zijn er verschillende films te zien. Ook zijn er workshops over hoe je bijvoorbeeld zelf een film kunt maken. Ook voor docenten uit het primair en voortgezet onderwijs zijn er workshops. In de workshops worden praktische handvaten aangeboden om zelf aan de slag te gaan met film in de klas. 
 
Het NFF investeert met NFF School al jarenlang in educatie voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Jaarlijks organiseert het NFF voor leerlingen een bijzonder programma met de leukste en beste Nederlandse jeugdfilms, leerzame workshops als ‘zelf film maken’ en het grootse Junior Kalveren Gala, om mediawijsheid te bevorderen, de toekomstige filmtalenten te inspireren en te investeren in het publiek van de toekomst. Voor dove en slechthorende kinderen is er een tolk en Nederlandse ondertiteling. 
 
Online inschrijven voor het educatieprogramma kan tot en met 8 juli 2016. 
 
© Nationale Onderwijsgids