Normal_school_kinderen_basisschool

Vanaf het schooljaar 2016/2017 gaat het project Stadsscholen020 van start in Amsterdam. Dit project, waarvoor 2,8 miljoen euro is uitgetrokken, richt zich op 12 basisscholen in achterstandswijken. Dit meldt Het Parool. 

Anderhalf jaar geleden trokken vijf  directeuren van basisscholen in Amsterdamse achterstandswijken aan de bel omdat zij bang waren dat hun scholen leegliepen. Ondanks het feit dat het onderwijs op de scholen prima is volgens de directeuren, kiezen steeds meer ouders voor een school die betere resultaten boekt. "Het onderwijs is hier heel goed, maar veel ouders zijn arm, eten slecht en hebben geen werk. Die kinderen komen met een achterstand naar school." Om deze problemen op te lossen, riepen zij de hulp in van de gemeente Amsterdam.
 
Het project Stadsscholen020 kan putten uit eerder opgedane ervaring in de Amsterdamse buurt Holendrecht. Hier werd onder meer een spreekuur ingesteld waar ouders terecht konden met financiële vragen. 
 
12 scholen in Noord, Nieuw-West en Zuidoost zijn geselecteerd voor het project. In het najaar van 2017 worden de ervaringen geëvalueerd. 
 
© Nationale Onderwijsgids