Normal_fietsbel

De gemeente Groningen en de ANWB hebben via de pop-up kinderfietsenwinkel op de Vismarkt de afgelopen week 225 kinderfietsen ingezameld. Alle fietsen gaan naar het ANWB Kinderfietsenplan en komen terecht bij kinderen uit gezinnen in Groningen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Dat meldt gemeente Groningen.

Groningen is de eerste stad waar de pop-up kinderfietsenwinkel van de ANWB zijn deuren heeft geopend. Groningen is gekozen omdat uit onderzoek van de gemeente blijkt dat één op de vijf kinderen in de stad in armoede opgroeit. De gemeente wil graag dat alle kinderen kunnen meedoen en een fiets hebben om van school, zwembad, sportvereniging of gewoon in de wijk te kunnen fietsen. De fietsregeling wordt in de gemeente Groningen uitgevoerd door Werkpro en Stichting Leergeld. Deze stichting toetst of een kind in aanmerking komt voor deze fietsregeling.

De inzamelingsactie blijft gewoon doorgaan. Via doneereenkinderfiets.nl kunnen mensen een kinderfiets schenken. De actie sluit aan op de inzamelingsactie rond Kerst, waarbij de gemeente Groningen in samenwerking met het bedrijfsleven, bewoners en maatschappelijk betrokken organisaties ruim 200 kinderfietsen inzamelde. In de loop van dit jaar komen er nog vervolgacties om het kinderfietsenplan onder de aandacht te brengen.

© Nationale Onderwijsgids